Monday, January 14, 2013

(Υποσημειωση)

Επειδη καποια στιγμη τα παιδια μου θα διαβασουν αυτα που γραφονται σε αυτο το μπλογκ, και αυτη η μερα δεν ειναι καθολου μακρια, διευκρινιστικη υποσημειωση προς αυτους:

Αυτο το μπλογκ ειναι ενα ημερολογιο, τιποτε παραπανω τιποτε παρακατω. Δε ξερω πως και γιατι ακριβως το αρχισα. Ειχες μολις γεννηθει εσυ, ο μεγαλος, και ηθελα να καταγραφω καπου αυτα που σκεφτομαι και ζω, απο φοβο μη τα ξεχασω και τα χασω. Για να τα διαβαζω και να θυμαμαι. Για τις μικρες λεπτομερειες που κανουν τη διαφορα.Και να τα μοιραστω για να δω αν αλλες μαμαδες και μπαμπαδες σκεφτονται και ζουν τα ιδια πραγματα.

Eπισης ηθελα να καταγραφω τα μαγικα πραγματα που λετε και σκεφτεστε εσεις, οπως πλαθετε τις λεξεις και τις σκεψεις σας και τις βαζετε σε σειρα. Ηθελα να θυμαμαι τον κοσμο σας, τον κοσμο μας.

Το μπλογκ ειναι προσωπικο και αναφερεται σε εσας τους δυο, εμενα και το μπαμπα. Θα με ρωτησετε, 'γιατι πρεπει να μαθει ο πλανητης ολος ποτε και πως εκανα εγω πιπι, με ρωτησες αν θελω εγω να εκτεθω ετσι'? Ειναι οντως προσωπικες στιγμες, εχετε δικιο. Προσπαθησα ομως να κρατησω την ανωνυμια σας, και να μοιραστω την εμπειρια και τη στιγμη, χωρις να εχει σημασια το προσωπο και το μερος.  Εαν εσεις οταν μεγαλωσετε θελετε να εχετε μπλογκς με τη φατσα σας και το ονοματεπωνυμο σας, ειναι δικη σας επιλογη και αποφαση. Δε θα παρω αυτη την αποφαση πριν απο σας.

Δεν καταγραφω απο ναρκισισμο η επιδειξιομανια, δε προσπαθω να προβαλλω μια περσονα που δεν ειμαι, ουτε να δειξω ενα ψευτικο τελειο κοσμο. Ουτε να διδαξω, να σοκαρω, να προκαλεσω, η να βγαλω λεφτα. Καταγραφω με μονο κριτηριο οσα νομιζω οτι διασκεδαζουν, συγκινουν η αγγιζουν αλλες μαμαδες και μπαμπαδες και εχουν νοημα περαν του προσωπικου χωρου.

Δε γραφω ποτε τιποτα που δε θα αισθανομουν ανετα αν διαβαστει απο εσας η τους φιλους σας, μικρα παιδια, εφηβους η μεγαλους.

Παρακαλω να ειστε επιεικεις μαζι μου. Μπορει σε δεκα χρονια αυτα τα κειμενα να φαινονται πολυ ντεμοντε. Αναφερονται σε αυτη την εποχη που γραφονται. Επισης, ειμαι ανθρωπος με αδυναμιες. Ισως κατι να μη σας αρεσε. Να ξερετε οτι ειχα παντα τις καλυτερες προθεσεις.






2 comments:

Mia mama sta xena said...

Συμφωνώ απόλυτα! Και είναι ο λόγος που δεν έχω βάλει στο προσωπικό μου μπλογκ καμία φωτογραφία της κόρης μου ή του άντρα μου. Εγώ αποφάσισα να φτιάξω ένα μπλογκ και δεν έχω σκοπό να εκθέσω κανέναν άλλο μέσα από αυτό ;)

Unknown said...

Φοβάμαι ότι όσο περνάει ο καιρός γίνομαι πιο χαλαρή στο θέμα της ιδιωτικότητας. Νιώθω τύψεις ίσως γι' αυτό έγραψα κι εκείνο το άρθρο. Ευτυχώς έχω τον άντρα μου να μου τραβά το χαλινάρι. Δεν θέλω να τα θυσιάσω όλα στο βωμό των views!