Monday, January 24, 2011

Ο Ρουνι Ρουνι και οι ιστοριες αναποδα



Ο μικρακης και τα τρια γουρουνακια ηταν ερωτας κεραυνοβολος. Επαθε τη πλακα του, για ενα τριμηνο ηθελε να του διαβαζουμε την ιστορια καθε βραδυ πριν κοιμηθει, με τα ιδια λογια, την ιδια εμφαση, τις ιδιες χειρονομιες. Εκανε το διαλογο λυκου και γουρουνιων μερα και νυχτα. Τη ζησαμε την ιστορια σε ολες τις μορφες, βιβλιο, κουκλοθεατρο (αυτοσχεδιες κουκλες της μαμας), θεατρο - παιχνιδι ρολων (ειμαι ο κακοοοος ο λυκοοοος ααααα εσυ εισαι το γουρουνι) και λοιπα και λοιπα.
Μεχρι που λαβαμε και λαμπρο δωρο το βιβλιο του Τριβιζα Τα τρια μικρα λυκακια
Στη πρωτη αναγνωση ο μικρακης επαθε μια συγχυση, εμεινε σιωπηλος και παρακολουθουσε την ιστορια. Μετα ενθουσιαστηκε. Ηθελε να του το διαβασουμε αλλες 45 φορες. Πλεον συμβαινει το ιδιο και με αυτη την ιστορια, τη ξερει απεξω κι ανακατωτα και απαγγελει αποσπασματα της μερα και νυχτα. Δε ξερω αν του περασε καποιο μηνυμα που ενδεχομενως ο συγγραφεας ηθελε (?) να περασει, για τα στεγανα και δεδομενα που ανατρεπονται, για το ποιος ειναι καλος και κακος. Δε ξερω, μπορει να τα βλεπουμε εμεις αυτα απο υπερβολικο αναλυτικο ζηλο. Παντως δε μπερδευεται. Ο λυκος ηταν και ειναι κακος. Το ιδιο και ο Ρουνι Ρουνι το υπουλο κακο γουρουνι (αν και τελικα γινεται καλος).
Ενδιαφερον βιβλιο, παρτε το. Ο Τριβιζας ειναι μεγας μαστορας

2 comments:

Elisa said...

περνάμε το ίδιο κόλλημα από πριν τα Χριστούγεννα! Δοκίμασε και το "ποιός έκανε πιπί μέσα στο Μισιπιπί"!! τρελλό γέλιο!!!

Elena said...

Η χαρά και το Γκουντούν. Και τα 12 βιβλία. Πόρωση. Ευτυχώς έληξε πριν ένα μήνα.
Τριβιζας forever.