Sunday, August 10, 2008

Ο κακος συγγενης

Ολοι εχουν απο εναν τετοιο. Συνηθως ειναι ενας παππους, μια γιαγια, θειος, θεια. Σε μερικες περιπτωσεις ειναι περισσοτεροι απο ενας. Και σε αλλες, ειναι κανενας συγκεκριμενα και ολοι μαζι, γιατι εχουν καποια απο τα χαρακτηριστικα. Ο κακος συγγενης ειναι ειδος ιδιαιτερα διαδεδομενο στις μεσογειακες χωρες, αν κρινω απο τους φιλους μου που μοιραζονται την ιδια θαλασσα με μας, ενω ακουγεται σα περιεργο ανεκδοτο στους υπολοιπους βορειως των Αλπεων. Ιδου τα χαρακτηριστικα του κακου συγγενη:

1. Εχει αποψη για τα παντα σχετικα με το μωρο σου, τα ξερει ηδη ολα και καλυτερα απο εσενα.
2. Θα πει την αποψη του/της χωρις να ερωτηθει, και συνηθως σε ακαταλληλη στιγμη.
3. Κριτικαρει συχνα οσα κανεις, γιατι ειναι διαφορετικα απο οτι εχει φανταστει, συνηθισει, η απο το πως μεγαλωσε τα παιδια του/της.
4. Αμα εισαι πρωτη φορα γονιος την εβαψες, γιατι θα θεωρησει αυτοματα οτι εισαι και ασχετη/ος , αναισθητη/ος, αχρηστη/ος και στουρναρι. Δεν εχεις δικαιωμα στη μαθηση. Επισης, το γεγονος οτι εισαι 24 ωρες το 24ωρο με το μωρο σου και το ξερεις απεξω κι ανακατωτα δεν του/της λεει κα πολλα.
5. Θεωρει οτι ο παλιος ειναι αλλιως, και γενικα ο,τι παλιο, παραδοσιακο και δοκιμασμενο ειναι και το σωστο. Κανε στην ακρη να περασει η εμπειρια.
6. Συχνα εκφραζει τη κριτικη του/της με τροπο συγκαλυμμενο, π.χ. λεγοντας στο μωρο 'χρυσο μου, τι ειναι αυτα που λεει η μαμα? Εμεις θα παμε να κανουμε το χ και ασε τους να λενε...' , 'Καλε, πως σε ντυσανε ετσι?', 'Καλε, σε αφησανε να κρυωνεις/ζεσταινεσαι...(κλπ κλπ)? Αχ κακομοιρο... Μπηχτη.
7. Δειχνει υπερμετρη στεναχωρια/αγανακτηση και οποιο αλλο αρνητικο συναισθημα αν το μωρο κλαψει πανω απο 3 δευτερολεπτα, και σε κοιταει με υφος που λεει 'εισαι γαιδουρι που δεν εχεις ηδη δωσει μια απαντηση στο κλαμα του μωρου'.
7. Γενικα θεωρει το κλαμα του μωρου προβλημα, και το εκδηλωνει με τη κλασικη ερωτηση 'Μα τι εχει???' (λες και τα μωρα δε κλαινε, ειναι αηχα οντα).
8. Αγοραζει διαφορα πραγματα για το μωρο σου, περα απο το περιστασιακο δωρο, και παιρνει πρωτοβουλιες χωρις να ρωτησει. Με αποτελεσμα εσυ να στερεισαι τι χαρα του να διαλεγεις μονος/μονη σου για το μωρο σου, γιατι καποιος αλλος σε προλαβε, με το δικο του/της γουστο.
9. Ο κακος συγγενης ειναι συνηθως 'κακος' με τη μαμα και το μπαμπα, οχι με το μωρο. Με αυτο ειναι γλυκα. Και γενικα εχει καλες προθεσεις.
10. Ο κακος συγγενης το μονο που καταφερνει ειναι να δημιουργει και να προσθετει αγχος και να σου χαλαει τη μερα.

Τα παραπανω δε αναφερονται σε ενα πραγματικο προσωπο, αλλα βασιζονται σε γενικοτερες εντυπωσεις και σχολια φιλων. Οποιαδηποτε ομοιοτητα ειναι συμπτωματικη :-D

1 comment:

Anonymous said...

Σιγουρα συμπτωματικη ειναι η οποια ομοιοτητα ή γνωριζεις τον κακο μου συγγενη? :-D

All sooooo truuueeeee! χαχα!