Sunday, January 17, 2010

Φεμινιστριες

Να τις προσεχετε τις φεμινιστριες, και ειδικα αυτες που ειναι πολυ μαχητικες, ειναι αγρια πλασματα.
Για να ξεκαθαρισουμε. Εγω δεν ειμαι φεμινιστρια. Την ιση προσβαση σε δικαιωματα και αξιωματα και την ιση μεταχειριση των δυο φυλων τη θεωρω αυτονοητη, οπως θεωρω και αυτονοητη την ισοτητα μεταξυ οποιωνδηποτε δυο ανθρωπων. Δε κανω θεμα, διοτι θεωρω οτι εχει ληξει πλεον στον ανεπτυγμενο κοσμο. Επισης, θεωρω οτι η μητροτητα και πως θελει να τη ζησει η καθεμια εργαζομενη μαμα, ποσο καιρο θελει να κατσει στο σπιτι με το μωρο, ποσο κοντα θελει να ειναι στα παιδια της, ποσο χρονο να περνα μαζι τους κλπ δεν αποτελει δειγμα χειραφετησης. Ειναι εμπειρια ζωης και ας αποφασισει η καθεμια με τον αντρα της μαζι ποσο καιρο θα ειναι στο σπιτι και πως θα οργανωθουνε.

Κατι κολλημενες φεμινιστριες ομως θεωρουν οτι ειναι θεμα 'χειραφετησης'. Και εχω τη χαρα να δουλευω με μια απο αυτες. Η οποια κυρια ψιλοτσαντιστηκε που ειμαι εγκυος, καθοτι δε τη βολευε το timing (η ιδια εχει τρια παιδια). Kαι ψιλοτσαντιζεται καθε φορα που μια απο τις μαμαδες η ενας απο τους μπαμπαδες παιρνει αδεια για να κατσει σπιτι με το αρρωστο μωρο (το οποιο τους χειμερινους μηνες συμβαινει συχνα, διοτι τα μωρα μας πανε στο σταθμο και κολλανε ιωσεις συνεχεια), λεγοντας 'μα δε μπορει να κατσει καποιος αλλος, παρτε μια baby-sitter'. Και διαφορα παρομοια που δειχνουν οτι λιγο πολυ μπουχτιζει οταν ακουει κατι για προσωπικες υποχρεωσεις σχετικα με τα παιδια μας, τα μωρα μας, τις εγκυμοσυνες μας.
Με τα πολλα καταλαβα οτι η αντιληψη της για τη σωστη και 'χειραφετημενη' μητροτητα μιας career woman ειναι να κανεις τα πραγματα οπως τα εκανε αυτη. Αν κανεις αλλες επιλογες σχετικα με τη μητροτητα, τοτε κατι στραβο εχει να πει. Ευχαριστουμε για τη κατανοηση και για τη στηριξη, συναδελφισα μαμα. Πολυ αλληλεγγυο απο μερους σου. Οι κυριοι του γραφειου παντως δειχνουν μεγαλυτερη κατανοηση και σεβασμο στις επιλογες μας. Οχι τιποτε αλλο, να ειμαστε και δικαιοι

No comments: