Friday, July 24, 2009

Fashion editorial

Τη μοδα τη σεβομαι. Την παρακολουθω με προσοχη, θαυμασμο και εκτιμηση. Οχι τοσο τα επωνυμα και ακριβα πραγματα. Τα ενδιαφεροντα πραγματα.

Δεν ειναι απλα ενα ρουχο. Η μοδα εχει δυναμη. Μπορεις να τη χρησιμοποιησεις ως εμπνευση, εργαλειο, καμβα, χομπυ, θεραπεια. Ειναι εμποριο, αλλα ειναι και τεχνη. Σου φτιαχνει τη μερα, τη χρωματιζει. Μπορεις να κρυφτεις η να λαμψεις. Να γινεις ιδιος με ολους, η να ξεχωρισεις. Σταρ η πατος. Σικ η λατερνα. Και ο απεραντος, ανωνυμος μεσος ορος που πλεει στο ευρυτερο αποδεκτο στυλ της εποχης. Χωρις τη μοδα θα ειμασταν διαφορετικοι.

Δε φορανε ομως μονο οι μεγαλοι ρουχα. Και τα μωρα ντυνονται, και τα ρουχα τους επισης ακολουθουν τη μοδα. Θελουμε τα μωρα μας ομορφα, καλοντυμενα, χαριτωμενα, αστεια. Δε φορανε τα μωρα του σημερα τα ιδια με τα μωρα του 1900, ουτε με αυτα του 1950 η του 1970. Ζιπουνακια και καλτσακια πλεκτα δε κυκλοφορουν. Το φασκιωμα ανηκει στο χωρο του παραμυθιου. Κορμακια, πυτζαμακια, σαλοπετες, μπουφανακια fleece, στολες του σκι, τουνικ, κολλαν, μαγιο για μωρα, μποτινια, πεδιλακια και που να σταματησεις. Απο το μαγαζι της γωνιας μεχρι το Burberrys, για ολα τα γουστα και πορτοφολια. Απειρα τα μαγαζια που ειδικευονται στη βρεφικη μοδα, χιλιαδες και τα sites που πουλανε βρεφικα ρουχα online. Ο,τι τραβαει η ψυχη σου. Ακομα υπαρχουν ομως παρομοιες σταθερες : ροζ τα κοριτσακια, μπλε τα αγορακια. Αρκουδακια, γατακια και ολο το ζωικο βασιλειο.

Προσωπικα βγαζω σπυρια με τα γαλαζια ρουχα για τα αγορακια - αγορακι εχω, για αγορακι θα μιλησω, αλλα και για κοριτσακι το ιδιο θα ελεγα. Ποσα ρουχα του ιδιου χρωματος μπορει να εχει κανεις πια?? Ειμαι μεγας οπαδος του κιτρινου, πορτοκαλι, πρασινου, ασπρου, μπεζ, γκρι, κοκκινου, πολυχρωμου, και ολων των ριγε. Μεγαλη αγαπη τα ριγε.
Επισης, βγαζω σπυρια με ρουχα που εχουν μεγαλα σχεδια με γλυκαναλατα ζωακια και απο πανω διακριτικη επιγραφη που λεει 'I am a teddy bear', 'Ηello puppy' και οτι αλλο ασχετο που δε καταλαβαινω πως δενει με τη φατσα του μωρου.

Το οτι ενας γιγαιντιαιος εκστατικος λαγος πανω στη κοιλια του μωρου μπορει να ειναι χαζομαρα, το επιασαν μερικα μαγαζια σα το Zara, το Gap και το HM, δηλαδη αυτα που πουλανε ρουχα για ολες τις ηλικιες. (Οχι δε κανω διαφημιση, την αποψη μου λεω για το τι μου αρεσει και τι δε μου αρεσει). Μου αρεσει που τα ρουχα τους ειναι σα τα ρουχα των μεγαλων, χαρουμενα με νορμαλ σχεδια, σε μεγεθος 74cm. Ειναι τρυφερα και γλυκα απο μονα τους επειδη ειναι μικροσκοπικα, δε χρειαζονται επιπλεον γατοφατσες για να γλυκανουν. Αναδεικνυουν το προσωπακι του μωρου, οχι τον αρκουδο. Ειναι funky. Ειναι αστεια. Ειναι βολικα. Και εχουν και πολλα ριγε ! :-)

1 comment:

Anonymous said...

Τώρα σας ανακάλυψα!!! Μες στο μυαλό μου εισαι με τα αρκούδια και τα λοιπά ζωντανά!!! :) :)