Tuesday, October 21, 2008

Η πρωτη μπουκια

Το Σαββατο το απογεμα δοκιμασαμε για πρωτη φορα να δωσουμε στο μικρουλι στερεα τροφη! Οταν λεμε στερεα τροφη βεβαια εννοουμε πουρε λαχανικων αραιωμενο σα σουπα. Δεδομενου οτι μεχρι τωρα δεν ειχε δοκιμασει τιποτε αλλο στη ζωη του εκτος απο γαλα μητρικο, ο πουρες λαχανικων ειναι συγκλονιστικη αλλαγη.

Η γκουρμε καριερα του λοιπον ξεκινησε με πατατα-καροτο σουπε. Ετοιμασαμε το πουρε, το βαλαμε στο ρηλαξ (δε μπορει ακομα να κατσει κανονικα) και στηθηκαμε απεναντι του με τη βιντεοκαμερα. Οταν προσγειωθηκε η πρωτη μπουκια, ανοιγοκλεισε τα χειλη, εκανε πανω κατω τη γλωσσα του και γουρλωσε κατι ματια Ναααα με απορια και υφος What the fuck is this??? Στη συνεχεια καταπιε το μισο, και το αλλο μισο στολισε το στομα και το πηγουνι του γυρω τριγυρω. Στη δευτερη μπουκια εκανε παλι δειλα δειλα να καταπιει, και στη τριτη το ιδιο. Θριαμβος! Η μαμα και ο μπαμπας χοροπηδαγαμε γυρω με ενθουσιασμο και περηφανια. Εκει σταματησε, με γκριματσα που ελεγε 'ΟΚ παιξαμε, θα φαμε τωρα και κανονικα??? Που ειναι το γαλα καλε?'

Την επομενη μερα το ιδιο, και εφαγε μια κουταλιτσα παραπανω. Εμεις παλι τα ιδια, 'Μπρααααβο!!!! Καταπληκτικα!!!' ολο περηφανια. Και αυτο παλι με την απορια ζωγραφισμενη στο προσωπο (καλα γιατι κανουν ετσι? τι ειναι αυτο που μπαινει στο στομα μου??) Τη τριτη μερα εφαγε καμια δεκαρια κουταλιτσες (οε οε !) και αρχισε να του αρεσει το παιχνιδι. Ενδιαφερον, σου λεει. Ανοιγω το στομα και προσγειωνεται κατι λιωμενο, που δεν ειναι και ασχημο στη γευση. Κανω πανω κατω τα χειλη και τη γλωσσα, και καθε φορα που καταπινω αυτο το πραμα, η μαμα και ο μπαμπας κανουν χαρουλες και μου λενε μπραβο. ΟΚ, lets play. Βεβαια δεν ειμαι σιγουρη οτι εχει καταλαβει οτι αυτο ειναι 'φαγητο' που παιζει τον ιδιο ρολο με το γαλα.
Ενας νεος κοσμος ομως ανοιξε μπροστα μας, και τωρα θα δοκιμασουμε να περασουμε ολα τα λαχανικα του σουπερ-μαρκετ απο το μπλεντερ! Baby gastronomy will be my new thing :-)

No comments: