Monday, March 14, 2011

Babysitter?

Εκανα την ερωτηση απο περιεργεια, αλλα και για να καταλαβω που βρισκομαι εγω και τι κανει η δικη μου γενια γονεων (και ναι, ειμαι τελικα στη πλειοψηφια).

Λοιπον, εκ των λιγων μα εκλεκτων απαντησεων που ελαβα στη μικρουλα survey, η πλειοψηφια (60%) δε φερνει babysitter στο σπιτι για να παει βολτα. Εν συνεχεια, ενα 20% εχει τη γιαγια ως εναλλακτικη. Babysitter φερνει ενας στους πεντε.

Θα ειχε ενδιαφερον να μαθει κανεις λιγο περισσοτερα για το προφιλ των γονεων, π.χ. περιοχη/χωρα, ηλικια, κοινωνικοοικονομικη κατασταση, αλλοι οικογενειακοι παραγοντες (π.χ. κατασταση υγειας και διαθεσιμοτητα παππουδων/γιαγιαδων, ενδοοικογενειακες σχεσεις κλπ) γιατι ειμαι σιγουρη οτι οι επιλογες εχουν να κανουν και με αυτο...

Επομενη ερωτηση - αφηνετε/ εχετε αφησει το μωρο σας για να πατε ταξιδι?

2 comments:

Διόνα said...

Μπέιμπι σίτινγκ κάνουν μόνοι οι παππουδογιαγιάδες σε εμάς και όχι συνχά, βράδυ σπάνια για έξοδο, συνήθως πιο νωρίς για να πάμε ένα φαγητό νωρίς πχ μετά τη δουλειά ή τίποτα ψώνια-αστραπή.

Έχουμε αφήσει τον νέο 2 φορές μέσα σε 6 σχεδόν χρόνια από 1 βράδυ για ταξίδι δουλειάς-ανάγκης στο οποίο έπρεπε να είμαστε και οι 2 γονείς.

Γενικά πάμε πακέτο σε διακοπές και εξόδους, αφού 3 είμαστε, 3 κυκλοφορούμε, δεν βρίσκουμε λόγο να μοιραστούμε. Χωρίς το τέκνο, βλέπουμε τους φίλους μας αλλά και ο ένας τον άλλο στις παραπάνω περιπτώσεις και στο σπίτι μας.

Μένουμε στην Αθήνα και οι γονείς μας επίσης. Οι σχέσεις είναι άριστες, απλά πάντα μας βοηθούν σε επίπεδο επίσκεψης. Άσε που τα περισσότερα ΠΣΚ έχουν τη δική τους κοινωνική ζωή :))

peekaboo said...

like, pou tha legame kai sto facebook