Friday, November 28, 2008

Backstopping, backstage

Ποποοοο το παραμελησα το blogακι μου τελευταιως, σημερα που βρηκα χρονο λοιπον θα γραψω δυο posts για να αναπληρωσω.

Καταρχην μολις συνειδητοποιω με ντροπη οτι ο μεγαλος απων στο blog μου μεχρι τωρα ειναι ο μπαμπας! Απαραδεκτο. Αυτος που ειναι εκει σε ολα, απο την πρωτη στιγμη μεχρι την τελευταια, και που ομως τον αδικουμε με το να τον αγνοουμε, μιλωντας συνεχεια για τη μαμα... Ειναι ο ηρωας των παρασκηνιων που κουβαλαει πολλα απο τα καθημερινα βαρη, αλλα παιρνει λιγη απο τη δοξα.
Ειναι εκει στην εγκυμοσυνη και ακουει (με καρτερια και αγαπη!) ολες τις γκρινιες, τις παραξενιες, τις αδιαθεσιες, τα κλαματα, τα νευρα. Ειναι σιγουρο οτι αν εσυ η ιδια ακουγες τον εαυτο σου μερικες φορες θα φρικαρες, και ομως αυτος δε φρικαρει. Ειναι εκει για να σου κανει τη ζωη πιο ευκολη, να παει να φερει ο,τι τραβαει η ορεξη σου να φας μερα η νυχτα. Να κανει το σωφερ, να παει σουπερ μαρκετ, να καθαρισει το σπιτι, να κρατησει το καπακι της τουαλετας για να ξερασεις (ναι, ακομα και αυτο).

Και μετα ειναι εκει για τη γεννα, εχει πολυ αγχος, φοβαται και αυτος, αλλα τι να πει ο κακομοιρης, ποιος θα ασχοληθει μαζι του, εδω εχουμε ολοκληρη ετοιμογεννη γυναικα, με το μπαμπα θα ασχοληθουμε? Ειναι εκει μετα τη γεννα για να κανει τη νοσοκομα σε σενα και το μωρο σας, γινεται κομματια και για τους δυο.
Στο σπιτι, αλλαζει πανες, ταιζει το μωρο, το κανει μπανιο, το παει βολτες, παιζει μαζι του σα μικρο παιδι. Εχει τις ιδιες αγωνιες με σενα (και λιγο παραπανω ψυχραιμια, ευτυχως), τρεμει το φυλλοκαρδι του για το παιδακι σας. Του λειπει πολυ οταν δε το βλεπει.

Και ομως, σε ολα ειναι πρωτα απο ολα η μαμα. Απαραδεκτο

Σε ευχαριστουμε μπαμπα!

Απο εδω και στο εξης το blog θα λεγεται - on babies, parents and life out there.

No comments: