Monday, October 29, 2012

Ο Ναβιντ δεν ηρθε για διακοπες


Τον Πανο τον γνωρισα τη προηγουμενη εβδομαδα στο Δουβλινο και μου ειπε οτι γραφει παιδικα βιβλια. Αναμεσα στα διαφορα που εχει εκδωσει με την Αγκυρα και το Κεδρο, και που εχω βαλει στη λιστα να διαβασουμε, ξεχωριζω το  Ο Ναβιντ δεν ηρθε για Διακοπες. Δεν εχω δει πολλα ελληνικα βιβλια με την ιδια θεματικη, και η συμβολη του ειναι πολυτιμη. Ακουστε λοιπον

'Στο σχολείο του Άλκη ήρθε ένας καινούριος μαθητής που δεν κατάγεται από την Ελλάδα. Λέγεται Ναβίντ και έφτασε εδώ με τη μητέρα του, έπειτα από ένα μεγάλο και επικίνδυνο ταξίδι.
Τι ήρθε όμως να κάνει στην Ελλάδα και πού βρίσκεται ο μπαμπάς του; Σίγουρα δεν ήρθε για διακοπές, γιατί, αν ήταν έτσι, δε θα γραφόταν στο σχολείο, θα πήγαινε στα νησιά. Άλλωστε, δεν έχουν σχολεία στη χώρα του; Και, καλά, το σχολείο δεν είναι και τόσο ωραίο πράγμα. Δεν έχουν όμως όλα τα άλλα ωραία που έχουμε κι εδώ, όπως τηλεόραση, μπάλα, μπαμπάδες, ίντερνετ, παγωτά; Και, αν τα έχουν, γιατί έφυγε ο Ναβίντ; Μέσα από τις σχολικές του εκθέσεις ο Άλκης θα προσπαθήσει να βρει απάντηση σε όλα αυτά τα ερωτήματα και θα ανακαλύψει ότι η χώρα του φίλου του, του Ναβίντ, έχει όλα τα παραπάνω, αλλά και πολλά διαφορετικά από την Ελλάδα. Είναι μια χώρα μαγική, ωστόσο βασανίζεται από ένα μεγάλο πρόβλημα... Ένα βιβλίο για το ρατσισμό και την ξενοφοβία, ένα βιβλίο για όλους τους Ναβίντ που ζουν δίπλα μας.'


Ο συγγραφέας έχει παραχωρήσει όλα τα δικαιώματα από την πώληση του βιβλίου στο Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες. Αγοράζοντάς το, συμβάλλετε στην ενίσχυση και προστασία των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα.

Το βιβλίο ήταν υποψήφιο για το βραβείο Λογοτεχνικού Βιβλίου για μεγάλα παιδιά του περιοδικού ΔΙΑΒΑΖΩ.'
 

Monday, October 22, 2012

Room service

Tις τελευταιες 5 μερες εχω παει δυο ταξιδια. Τεταρτη με Παρασκευη Δουβλινο, διαλειμμα στο σπιτι το σαββατοκυριακο για να ανασυνταχθουμε, και Μαλτα απο αποψε μεχρι τη Τριτη. Το ξενοδοχειο στο Δουβλινο ηταν ενα παλιο καστρο του 1700, το ξενοδοχειο στη Μαλτα ειναι πανω στη θαλασσα με δυο πισινες. Η Ιρλανδεζικη μουσικη ειναι φανταστικο πανηγυρι. Ο ηλιος της Μαλτας στο τελος Οκτωβριου ειναι βαλσαμο. Αυτη ειναι η οψη των πραγματων στην επιφανεια. Ακου να δεις τωρα πως ειναι στα αληθεια

Εχω κοιμηθει λιγες ωρες. Δουλεψα στο αεροπλανο σε ολες τις πτησεις, αγκαλια με το λαπτοπ και κατα τη διαρκεια του συνεδριου. Κοιταω συνεχεια το κινητο για νεα απο το σπιτι. Στο Δουβλινο δεν πηγα, πηγα μονο στο ξενοδοχειο για το συνεδριο, πρεπει να ειναι ωραια χωρα η Ιρλανδια αλλα θα το μαθουμε αλλη φορα. Στη Μαλτα το ιδιο, δε θα δω τιποτα. Το σαββατοκυριακο στο σπιτι μαγειρεψαμε, βαλαμε πλυντηρια, καθαρισαμε τη κουζινα τρεις φορες, πηγαμε τα παιδια σε κλειστη παιδικη χαρα, σε ανοιχτη παιδικη χαρα, στο τσιρκο, παιξαμε, καναμε μπανιο.Τα παιδακια εκαναν τρελλη χαρα που με ξαναειδαν μετα απο δυο τεραστιες μερες απουσιας. Εγω εκανα ακομα πιο τρελλη χαρα που τα ειδα μετα απο δυο ακομα πιο τεραστιες μερες.

Ειναι τοσο μα τοσο ευκολο να ξυπνησω το πρωι μονη μου στο ξενοδοχειο και να ετοιμαστω. Ο χρονος τρεχει απο τα πατζακια. Μπορεις να κανεις ενα τεταρτο αμα θες μονο για το μασκαρα. Το βραδυ ουτε κυνηγητο βαλε τις πυτζαμες σου, πιες το γαλα σου, μα τι θα γινει επιτελους, ασε τα playmobil και πλυνε τα δοντια σου, τιποτα τιποτα τιποτα - χαλαρα, να τωρα σε λιγο θα πανω να πεσω ξερη να κοιμηθω και θα πιασω ολη τη  kingsize κρεβαταρα. Και θα κοιμηθω σερι μεχρι το πρωι. Μονο που εχει μια παγερη ησυχια το δωματιο που δε μου αρεσει καθολου, δεν εχει αγκαλιτσες απο μικρα χερακια που σε σφιγγουν δυνατα, δεν εχει μαμα κατσε κοντα μου να μου κρατησεις το χερακι, μη φυγεις, δεν εχει νυχτερινα καλεσματα γιατι εφυγε η πιπιλα η γιατι βλεπει εναν εφιαλτη και θελει να χωθει στο κρεβατι της μαμας και του μπαμπα. Σε κατι χρονικα διαλειματα βρισκω ενα παλιοτερο εαυτο μου που αυτη τη στιγμη δε με ενδιαφερει. Η μαμα εμεινε πισω στο σπιτι, πηρα το μισο μου εαυτο μαζι στη βαλιτσα.

Δουλειες, χαζομαρες. Ποσο μα ποσο ανουσια ολα, ποσο μα ποσο επιφανειακα και ματαια. Συνεδρια, προτζεκτς, μελετες, μπλα μπλα. Καριερες σου λεει ο αλλος, τι καριερες ρε, εγω δε ξερω τι κανω εδω περα, αντι να ειμαι εκει να τους κραταω το χερακι.


Tuesday, October 16, 2012

Μπλογκο βραβεια


Μου ηρθε ενα βραβειο κεραμιδα σημερα, σε ευχαριστω πολυ μανταμ 'Πως Εγινα Μαμα' !!
Ω τι τιμη! Η επιλαχουσα ευχαριστω πολυ το κοινο, τα παιδια μου, τον αντρα μου, τη μαμα μου (ολοι ευχαριστουν παντα τη μαμα τους), το Sony Vaio, το blogspot, και το ευελικτο ωραριο εργασιας.
Οι οδηγιες λενε οτι πρεπει λεει να σας πω εφτα πραγματα για τον εαυτο μου που δε τα ξερετε ηδη, και να παραδωσω το βραβειο σε αλλα μπλογκ. Ωραια λοιπον, ακουσατε ακουσατε ιδου εφτα απιστευτες πληροφοριες

1.Το μυαλο μου δεν ειναι φτιαγμενο για gadgets

2. Εμαθα να οδηγω αυτοκινητο μετα τα 34, μετα απο χρονια φοβου

3. Εχω ζησει σε 6 χωρες μεχρι τωρα - Ελλαδα, Αγγλια, Γερμανια, Ελβετια, Βελγιο, Τυνησια, Μαροκο

4.Ειμαι ανυπομονος ανθρωπος

5. Εχω γραψει ενα βιβλιο, και διαφορα αλλα ψιλα

6. Θελω να αλλαξω καριερα

7. Βλεπω video με συνταγες του Gordon Ramsey για να χαλαρωσω

Το βραβειο το περναω με τη σειρα μου στα εξης μπλογκ

1. the Green Mixer
   γιατι εισαι φοβερη, ποτε θα ανοιξεις μαγαζι επιτελους
2. Chez Kristi
γιατι δεν ειναι μονο πανεμορφα, ειναι και νοστιμα ! (δοκιμασμενο)
3. here, there, everywhere
γιατι αγαπαμε ολη την οικογενεια : )
4. Dont ever read me
 read her!!
5. Mpampakis
μπαμπας φοβερος, τα λεει πολυ ωραια
6. Στη Διονα και στις  mammas work at home
που γραφε παλιοτερα και το mammaka και το ταξιδευοντας με παιδια, ακουραστη και εφευρετικη!


(οι κανονες ειναι οι εξης, εγω τους εφαρμοσα κατα προσεγγιση)
1. Προσθέτουμε το βραβείο στο ιστολόγιο 
2. Ευχαριστούμε το πρόσωπο που μας το χάρισε
3. Αναφέρουμε 7 πράγματα σχετικά με τον εαυτό μας
4. Αναφέρουμε τους κανόνες
5. Χαρίζουμε το βραβείο σε ακόμα επτά ιστολόγια
6. Ενημερώνουμε τα ιστολόγια με ένα σχόλιο για να μπορέσουν να το παραλάβουν