Saturday, October 24, 2009

Girls about town

Αποψε εχει βολτα γυναικων ! Yey!

Με δυο φιλες - μαμαδες μωρων ιδιας ηλικιας - εχουμε κανονισει το εξης λαμπρο προγραμμα:

Φαγητο σε μοδατο εστιατοριο, σε μοδατη περιοχη οπου γινεται χαμος (οπερ και σημαινει οτι δε μπορεις να εμφανιστεις με τη φορμα και τα αθλητικα σου, βαλε ενα συμπαθητικο ρουχαλακι και κανενα μασκαρα) και εν συνεχεια σινεμα για να δουμε το Julie&Julia
Οι μπαμπαδες θα κανουν babysitting και θα βαλουν τα καμαρια μας για υπνο.

Εχω κατενθουσιαστει ! Βεβαια, παω στοιχημα οτι θα μιλαμε ολη την ωρα για τα μωρα μας, αλλα δεν εχει καμια σημασια :-)

Monday, October 19, 2009

Working girl

Ειμαι εργαζομενη. Εχω μια ωραια δουλεια, σε ενα θεμα που με ενδιαφερει και που ειναι η ειδικοτητα μου, και χαιρομαι πολυ για αυτο.
Καθε πρωι, ντυνομαι φτιαχνομαι στολιζομαι, και παω στο γραφειο. Εκει, εχω καθημερινο μου στοχο να μη ξεπερασω το οχταωρο, δηλαδη, 5.30-5.45 μαξιμουμ τα μαζευω και φευγω ο κοσμος να χαλασει. Δε παει να ειναι επειγον, σουπερ επειγον, ας περιμενει μεχρι την επομενη το πρωι πια, δε θα παψει η γη να γυριζει. Για να γινει αυτο ομως και για να προλαβω να φυγω στην ωρα μου, τρεχω πολυ. Απο το ενα meeting στο αλλο, ενδιαμεσα απειρα θεματα, και επιπλεον αλλα της τελευταιας στιγμης, ολα αυτα να χωρεσουν σε μια εργασιμη μερα ειναι δυσκολο. Διαλειμμα για καφε κανω με το ζορι, και δε χαζευω καθολου.
Αλλα - το μεσημερι κανω μεγαλο διαλειμμα, μια - μιαμιση ωρα, και αυτη την πολυτιμη ωρα τη χρησιμοποιω για χιλιαδες πραγματα: γυμναστηριο, μαγαζια, μαθηματα, βολτες, κοινωνικη ζωη. Ειναι η ελευθερη ωρα μου. Η καλυτερη ωρα να ψωνισεις ρουχα, να χαζεψεις σε ενα βιβλιοπωλειο. Ο,τι πρεπει για να πας για φαι με μια φιλη σου.

Παντα μου αρεσε η δουλεια μου, και παθιαζομουν με αυτο που εκανα. Μπορουσα να κατσω μεχρι το βραδυ, και δε με πειραζε ουτε η κουραση ουτε τιποτα. Δουλευα παντα με ορεξη, και πραγματικο ενδιαφερον. Θεωρουσα οτι αξιζε το κοπο. Απο τοτε που γεννηθηκε ο μικρακης, σα να με βαρεσε κατι στο κεφαλι με μιας, κι δεν με ενδιαφερει. Χαιρομαι που εχω τη δουλεια μου και δε θα ηθελα να ειμαι στο σπιτι, δε το μετανιωνω. Αλλα θεωρω οτι δεν αξιζει το κοπο ουτε ενα λεπτο παραπανω απο τη προσωπικη μου ζωη. Το σημαντικο κομματι της ημερας αρχιζει μετα τις 6 το απογεμα. Ας περιμενουν ολοι. Εχουμε meeting στο σπιτι.

Friday, October 2, 2009

Girls of Riyadh


Ξεκινησα να το διαβαζω εχτες το βραδυ, ειναι καταπληκτικο!


Thursday, October 1, 2009

Μεσαιωνας

Ζουμε σε εποχη προηγμενης επιστημονικης και ιατρικης εξελιξης. Ελα ομως που υπαρχουν και οι συμπαθητικες προηγουμενες γενιες με θεωριες ακραδαντες, εδραιωμενες στους αιωνες, βασισμενες στη γιαγια της θειας της ξαδερφης και πισω μεχρι το 18ο αιωνα, οταν οι γυναικες γεννουσαν μονες τους στα χωραφια, οι μισες πεθαιναν επιτοπου, και οι συνθηκες υγιεινης ηταν θλιβερες. Οι προηγουμενες γενιες λοιπον τρεφουν θρησκευτικο σεβασμο για αυτες τις θεωριες. Δε παει να λεει ο γιατρος. Εμενα η θεια μου ελεγε αυτο, και ηταν σοφη γυναικα. Το οτι οι θεωριες ειναι βασισμενες στο πουθενα δεν εχει σημασια. Στοχος ειναι να μεταλαμπαδευτουν στους νεους και να κρατηθουν εις τους αιωνας.
Επισης, εχουν εφεση στη δημιουργια νεων θεωριων, που εμπλουτιζουν το ρεπερτοριο.

Θεωριες που σε κανουν να τραβας τα μαλλια σου ειναι π.χ.

1. Εγκυος - δε κανει να σηκωνεις βαρος. Ακυρο. Μπορεις μια χαρα να σηκωνεις μια τσαντα, η το παιδι σου, αν εχεις ηδη ενα παιδι. Δε μπορεις να σηκωσεις ενα μπαουλο η να κανεις αρση βαρων.

2. Εγκυος - να μη τρως καυτερα, πολλα κρεμμυδια κλπ. Καμια απολυτως αποδειξη δεν υπαρχει για αυτο, αντιθετα οσο πιο πολλες γευσεις δοκιμαζεις τοσο πιο πολλες δοκιμαζει και το εμβρυο. Στην Ινδια δηλαδη τι κανουν οι εγκυες, δε τρωνε καρρυ?

3. Εγκυος - αν εχεις μυτερη κοιλια ειναι αγορι, αν εχεις στρογγυλη κοιλια ειναι κοριτσι. Μαλιστα. Ουδεν σχολιον

4. Μετα τη γεννα πρεπει να κατσει μαμα και μωρο στο σπιτι 40 μερες, για να μην κολλησει μικροβια. Μπα? Δεν υπαρχει κανενας ιατρικος λογος για αυτο. Ο μονος λογος ειναι θρησκευτικος, για να παρει το μωρο 'την ευχη' οταν σαραντισει.

5. Με το θηλασμο θα χαλαρωσει το στηθος - Σορρυ, αλλα η θεια της γιαγιας δε πηγαινε γυμναστηριο, εξ ου και η χαλαρωση.

6. Οταν θηλαζεις πρεπει να τρως παραπανω, και μετα αντε να τα χασεις τα κιλα - ελατε τωρα, δικαιολογια για να φατε το γαλακτομπουρεκο

Και χιλιαδες αλλα που δε τα καταγραφω, αλλα ιδου ενα λαογραφικο λινκ με πλουτο θεωριων
http://alex.eled.duth.gr/EthM/Thrakika/1928/16.htm

Slow down

Η ταχυτητα με την οποια μεγαλωνουν και αλλαζουν τα μωρακια ειναι συγκλονιστικη. Ακομα και τα ιδια παθαινουν τη πλακα τους με τις συνεχεις αλλαγες που τους συμβαινουν.
Κατα πολυ παραδοξο τροπο ομως ο ενηλικος κοσμος μοιαζει να βιαζεται παραπανω.

Ποτε θα μπουσουλησει, ποτε θα σηκωθει στα ποδια του, ποτε θα περπατησει, ποτε θα μιλησει.
Ο ενηλικος κοσμος παιρνει παραμασχαλα τα βιβλια-ευαγγελια με τους Κανονες, που λενε οτι 'ενα μωρο σε αυτη την ηλικια μπορει να κανει αυτο' και επιθεωρει με μανια τη κινηση του καθε υποψηφιου. Σηκωθηκε? Τικ, ΟΚ. Περπατησε? Τικ, ΟΚ. Μιλαει? ΟΧΙ???? ΓΙΑΤΙ???? Αγχος.
Επισης κανουν συγκριτικη μελετη με τα αλλα μωρα. Το μωρο της γειτονισας περπατησε ηδη, και τουτο εδω ακομα? Αγχος.

Τι βιαζομαστε? Θα ειναι για παντα μωρα? Θα περασει και θα φυγει αυτος ο χρονος ανεπιστρεπτι...